Looking For Anything Specific?

Παναγια Σουμελα Βεροια Εικονα / H Giorth Ths Panagias Se Ka8e Gwnia Ths Elladas Arxeio Real News Koinwnia Real Gr : Η βέροια απέχει 520 χιλιόμετρα από την αθήνα και μόλις 75 από την θεσσαλονίκη.

Παναγια Σουμελα Βεροια Εικονα / H Giorth Ths Panagias Se Ka8e Gwnia Ths Elladas Arxeio Real News Koinwnia Real Gr : Η βέροια απέχει 520 χιλιόμετρα από την αθήνα και μόλις 75 από την θεσσαλονίκη.. Εικονιζόταν μόνη, δεν είχε ζωγραφίσει δηλαδή ο άγιος σύμφωνα με την παράδοση, ο ευαγγελιστής λουκάς. Πόσο κοντά φτάνεις στο θείο έχοντας καθημερινά μια τέτοια θέα απ το κελλί η «ιερά μονή της υπεραγίας θεοτόκου σουμελά» βρίσκεται στην επαρχία ματσούκα στο νομό της και αφού ξαναγυρίσαμε στο σήμερα, να πούμε ότι η εικόνα της θεοτόκου αναπαύεται στη νέα μονή της. Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα για βέροια. Η εικόνα της παναγίας σουμελά τιμάται ιδιαίτερα από τους ποντίους.

Η μονή του βερμίου εγκαινιάστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας τού ποντιακής καταγωγής θεατρικού. Μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, με ενέργειες του σωματείου παναγία σουμελά, που ιδρύθηκε το 1951 στη θεσσαλονίκη, και του προέδρου του φίλωνα κτενίδη η εικόνα της παναγίας μεταφέρθηκε, τον αύγουστο του 1952 στη βέροια. Η εθνοφυλακή του έβρου στον αγώνα της πυρασφάλειας. Παντελεήμων, ο πρόεδρος του ιδρύματος ″παναγία σουμελά″ κ. Η εικόνα της παναγίας σουμελά τιμάται ιδιαίτερα από τους ποντίους.

Panellhnio Iero Proskynhma Panagia Soymela Ekklhsia Sthn Topo8esia Beroia
Panellhnio Iero Proskynhma Panagia Soymela Ekklhsia Sthn Topo8esia Beroia from lh3.googleusercontent.com
Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το όρος μελά και το ποντιακό ιδίωμα «σου» που σημαίνει «εις το ή «εις του», και συνεπώς «εις του. Έρχεται στην αθήνα ως η μάνα όλων των ευλαβών πιστών που. Η εικόνα της σουμελά, βρέθηκε μετά το θάνατο του λουκά στην αθήνα και για αυτό το λόγο, αρχικά είχε ονομαστεί ως η παναγία η αθηνιώτισσα. Μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ. Γεώργιος τανιμανίδης και ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς μητροπόλεως βεροίας αρχιμ. Εικόνες από το ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην βέροια. Προσκύνημα παναγίας σουμελά, καστανιά ημαθίας, τ.θ. Εικονιζόταν μόνη, δεν είχε ζωγραφίσει δηλαδή ο άγιος σύμφωνα με την παράδοση, ο ευαγγελιστής λουκάς.

5,851 likes · 2 talking about this · 760 were here.

Η βέροια απέχει 520 χιλιόμετρα από την αθήνα και μόλις 75 από την θεσσαλονίκη. See more of ιερόςναός παναγία σουμελά αχαρνών on facebook. Oι μοναχοί bαρνάβας και σωφρόνιος έκτισαν με τη συμπαράσταση της γειτονικής μονής bαζελώνα κελί και στη συνέχεια εκκλησία μέσα στη σπηλιά, στην οποία είχε μεταφερθεί παναγία σουμελά. Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Φιλοτέχνησε την εικόνα της παναγίας. Μέχρι το 1922, υπήρξε ο οδηγός, ο παρηγορητής, ο συμπαραστάτης. Εκείνη είδε την εικόνα και του είπε ότι ήταν πολύ καλή, όμως είχε ένα έλλειμμα πολύ σημαντικό. Πήγαινε και συ να προσκυνήσεις στην παναγία σουμελά. Εικονιζόταν μόνη, δεν είχε ζωγραφίσει δηλαδή ο άγιος σύμφωνα με την παράδοση, ο ευαγγελιστής λουκάς. Εγκαίνια στην παναγία σουμελά στον πόντο μετά… μουσικής! Ο τούρκος ομόλογος του βενιζέλου, ισμέτ ινονού, επέτρεψε σε αντιπροσωπεία ελλήνων να αναζητήσει τα κειμήλια, τα οποία στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, όπου παρέμειναν έως το 1951. Η αρχιτεκτονική της παναγίας σουμελά (πόντος). Ξεκινάμε από την θεσσαλονίκη και μέσω της οδού εγνατία, φθάνουμε στην βέροια (72 χλμ), μετά παίρνουμε τον περιφερειακό της προς παναγία σουμελά και πολύ σύντομα σε (20 χλμ) είμαστε στο μοναστήρι.

Μέχρι το 1922, υπήρξε ο οδηγός, ο παρηγορητής, ο συμπαραστάτης. Η εικόνα της παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του ευαγγελιστή λουκά. Από το 1952, αρχίζει μια νέα περίοδος. Η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει «η ιερά εικόνα της παναγίας σουμελά έρχεται στην αθήνα για να τονώσει την πίστη μας. Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα για βέροια.

Panellhnio Iero Proskynhma Panagia Soymela Ekklhsia Sthn Topo8esia Beroia
Panellhnio Iero Proskynhma Panagia Soymela Ekklhsia Sthn Topo8esia Beroia from lh5.googleusercontent.com
Η εθνοφυλακή του έβρου στον αγώνα της πυρασφάλειας. See more of ιερόςναός παναγία σουμελά αχαρνών on facebook. Εγκαίνια στην παναγία σουμελά στον πόντο μετά… μουσικής! Στην παναγία σουμελά προσκυνήσαμε την θαυματουργή εικόνα, πλυθήκαμε στο αγίασμα την μονής, περιπλανηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της και τέλος επιβιβαστήκαμε ξανά στο λεωφορείο μας για να κατευθυνθούμε στον επόμενο προορισμό μας στην άλλη πλευρά του βουνού την μονή της παναγίας. Η σύγχρονη μονή στη βέροια. Γεώργιος τανιμανίδης και ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς μητροπόλεως βεροίας αρχιμ. Δορυφορικη εικονα (ανανεώνεται ανά 15 λεπτά). Η εικόνα της παναγίας σουμελά τιμάται ιδιαίτερα από τους ποντίους.

Στην παναγία σουμελά προσκυνήσαμε την θαυματουργή εικόνα, πλυθήκαμε στο αγίασμα την μονής, περιπλανηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της και τέλος επιβιβαστήκαμε ξανά στο λεωφορείο μας για να κατευθυνθούμε στον επόμενο προορισμό μας στην άλλη πλευρά του βουνού την μονή της παναγίας.

Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Η εικόνα φιλοξενήθηκε για 20 χρόνια στο bυζαντινό mουσείο της aθήνας. 5,851 likes · 2 talking about this · 760 were here. Μέχρι το 1922, υπήρξε ο οδηγός, ο παρηγορητής, ο συμπαραστάτης. Φιλοτέχνησε την εικόνα της παναγίας. Δορυφορικη εικονα (ανανεώνεται ανά 15 λεπτά). Παναγία η εικόνα του αιωνίου φωτός του θεού. Εικονιζόταν μόνη, δεν είχε ζωγραφίσει δηλαδή ο άγιος σύμφωνα με την παράδοση, ο ευαγγελιστής λουκάς. Η αρχιτεκτονική της παναγίας σουμελά (πόντος). Παναγία η εικοσιφοίνισσα ( παγγαίο όρος). Η ιερή εικόνα της παναγίας σουμελά έγινε δεκτή στο υπουργείο εθνικής άμυνας με τιμές αρχηγού κράτους. Φωτογραφίες από τον ναό και την ιερά εικόνα της παναγίας. Παναγία η σουμελά (πόντου)(η θαυματουργή εικόνα της παναγίας βρίσκεται στο βέρμιο της βέροιας).

Η ιερά μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά (ποντιακά: Παναγία η εικοσιφοίνισσα ( παγγαίο όρος). Δορυφορικη εικονα (ανανεώνεται ανά 15 λεπτά). Η ελλαδική ιστορία της παναγίας σουμελά. Η παναγία σουμελά και ο ποντιακός ελληνισμός.

Agioreitikh Paradosh Panagia Soymela Symbolo Toy Pontiakoy Ellhnismoy H Ierh Eikona Symfwna Me Thn Paradosh Ths Ekklhsias Dhmioyrgh8hke Apo Ton Apostolo Kai Eyaggelisth Loyka Skalizontas Thn Panw Se Ena Kommati 3yloy
Agioreitikh Paradosh Panagia Soymela Symbolo Toy Pontiakoy Ellhnismoy H Ierh Eikona Symfwna Me Thn Paradosh Ths Ekklhsias Dhmioyrgh8hke Apo Ton Apostolo Kai Eyaggelisth Loyka Skalizontas Thn Panw Se Ena Kommati 3yloy from lookaside.fbsbx.com
Γεώργιος τανιμανίδης και ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς μητροπόλεως βεροίας αρχιμ. Η εικόνα φιλοξενήθηκε για 20 χρόνια στο bυζαντινό mουσείο της aθήνας. Το ιερό προσκύνημα «παναγία σουμελά» και το σωματείο «παναγία σουμελά» οργανώνουν, στις 14 και 15 αυγούστου 2021, σάββατο και κυριακή, στον ιερό ναό της παναγίας σουμελά, στο καταπράσινο βέρμιο, την 1609η πανηγυρική εορτή του δεκαπενταύγουστου, συνέχεια της. 5,851 likes · 2 talking about this · 760 were here. Εκείνη είδε την εικόνα και του είπε ότι ήταν πολύ καλή, όμως είχε ένα έλλειμμα πολύ σημαντικό. Η εικόνα της σουμελά, βρέθηκε μετά το θάνατο του λουκά στην αθήνα και για αυτό το λόγο, αρχικά είχε ονομαστεί ως η παναγία η αθηνιώτισσα. Προσκύνημα παναγίας σουμελά, καστανιά ημαθίας, τ.θ. Μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ.

Μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, με ενέργειες του σωματείου παναγία σουμελά, που ιδρύθηκε το 1951 στη θεσσαλονίκη, και του προέδρου του φίλωνα κτενίδη η εικόνα της παναγίας μεταφέρθηκε, τον αύγουστο του 1952 στη βέροια.

Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. See more of ιερόςναός παναγία σουμελά αχαρνών on facebook. Ξεκινάμε από την θεσσαλονίκη και μέσω της οδού εγνατία, φθάνουμε στην βέροια (72 χλμ), μετά παίρνουμε τον περιφερειακό της προς παναγία σουμελά και πολύ σύντομα σε (20 χλμ) είμαστε στο μοναστήρι. Μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ. Παναγία η εικοσπενταρούσα( σαμοθράκη)( γιορτάζει την μεσοπεντηκοστή). Ο τούρκος ομόλογος του βενιζέλου, ισμέτ ινονού, επέτρεψε σε αντιπροσωπεία ελλήνων να αναζητήσει τα κειμήλια, τα οποία στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, όπου παρέμειναν έως το 1951. Με εντολή και προτροπή της παναγίας οι πρώτοι οικίτορες μετά την παναγία του όρους μελά του πόντου είναι οι. Γεώργιος τανιμανίδης και ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς μητροπόλεως βεροίας αρχιμ. Πήγαινε και συ να προσκυνήσεις στην παναγία σουμελά. Πρώτος ο λεωνίδας iασωνίδης πρότεινε το 1931 τον επανενθρονισμό της παναγίας σουμελά σε κάποια περιοχή της eλλάδας. Η εικόνα της σουμελά, βρέθηκε μετά το θάνατο του λουκά στην αθήνα και για αυτό το λόγο, αρχικά είχε ονομαστεί ως η παναγία η αθηνιώτισσα. Η βέροια απέχει 520 χιλιόμετρα από την αθήνα και μόλις 75 από την θεσσαλονίκη. Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα για βέροια.

Η μονή του βερμίου εγκαινιάστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας τού ποντιακής καταγωγής θεατρικού παναγια σουμελα. Oι μοναχοί bαρνάβας και σωφρόνιος έκτισαν με τη συμπαράσταση της γειτονικής μονής bαζελώνα κελί και στη συνέχεια εκκλησία μέσα στη σπηλιά, στην οποία είχε μεταφερθεί παναγία σουμελά.

Posting Komentar

0 Komentar